Виробники тонера для лазерних принтерів

Тонер – це чорний або кольоровий порошок, без якого неможливо уявити процес друку. Дрібнодисперсні частки Тонерний суміші наносяться на папір, де вони закріплюються під впливом високої температури. На популярному серед заправників форумі Ixbt і на деяких спеціалізованих ресурсах, тонер для лазерного принтера порівнюють з паливом для автомобіля. Це дуже точне твердження, адже власник авто не буде заливати в бензобак незрозумілу суміш, лише тому що на її упаковці написано «Бензин» і то з помилками. Щоб судити про якість продукту, необхідно хоча б знати, хто його виготував. Про це ми і поговоримо – про виробників тонера для лазерних принтерів.

Види тонера

У природі існує два основні різновиди тонерного порошку, в залежності від методу його виготовлення:

  • хімічний;
  • механічний.

Механічний тонер за багатьма показниками поступається хімічно «вирощеному» порошку, але у багатьох випадку саме його виготовленням займаються великі компанії з виробництва сировини для вторинного ринку друку. У цьому випадку важливо розуміти, що краще заправляти картриджі якісним механічним тонером , ніж виробом з написом «chemical toner» ( хімічний тонер < / em>) – пам’ятайте про приклад з бензином на початку статті? Виробники тонерів, які прагнуть здешевити процес виробництва, жертвуючи якістю – це не наш варіант.

З чого складається тонер?

Рецепт тонера, як і рецепт ковбаси на харчовому заводі – комерційна таємниця, що не підлягає розголосу. Однак всі виробники тонерів для картриджів виготовляють фарбувальний порошок з наступних компонентів:
3

полімер  ( стирен-акриловий сополімер, поліестер або ін. </ Em>) – виступає в ролі основи для суміші;

добавка CCA ( четвертинні солі, нігрозіновие барвники або ін. </ Em>) – вона ще називається агентом CCA (Charge Control Agent) і необхідна для регулювання заряду;

магнетит ( окису заліза </ em>) – використовується в однокомпонентних системах проявлення для додання тонеру магнітних властивостей;

пігменти  ( аморфний вуглець і ін. </ Em>) – використовуються для фарбування речовини;

модифікатори  ( віск, поліпропілен, поліетилен тощо. </ Em>) – застосовуються для додання тонеру необхідних фізичних властивостей;

поверхневі добавки  ( аморфний діоксид кремнію, полімери та ін. </ Em>) – необхідні для регулювання плинності суміші і деяких інших властивостей речовини.

Як виготовляється механічний тонер на заводі – схема
4

5 1. Всі компоненти тонерного порошку зберігаються в цехах в спеціальних контейнерах.
6 2. Подача окремих компонентів тонера виконується за допомогою автоматизованих пристроїв-фідерів, які оснащені шнековими конвеєрами.
7 3. Сировина і добавки змішуються в екструдері до однорідної суміші. На цьому моменті в суміш додаються пластифікатори, які під впливом високих температур підвищують пластичність полімерів.
8 4. Після цього матеріал виливається на спеціальну охолоджуючу стрічку, на якій він остигає і твердне. Товщина одного листа не перевищує 2 мм. На цій же стрічці в автоматичному режимі здійснюється первинне дроблення тонерних пластин.
9 5. Устаткування для виробництва тонера для лазерних принтерів включає в себе вихревую млин, в якій тонер зменшується до частинок від 6 до 10 мікрон. На заводах з виробництва тонера даний етап називається диспергированием.
10 6. У сортувальному апараті здійснюється видалення тонерного пилу.
11 7. Щоб запобігти наявність злиплих частинок, тонерний порошок проходить через просеивающий відсік.
12 8. Тонер у вигляді готового продукту потрапляє в спеціальні контейнери фасувального цеху.

Приклад схеми для виготовлення чорного тонера – обсяг: 10-150 тонн / міс
13

Приклад схеми для виготовлення кольорового тонера – обсяг: 10-70 тонн / міс
14

Рейтинг виробників тонерів

Примітка! Ми склали цей рейтинг, виходячи з власного досвіду, який був отриманий в процесі експериментів з різними марками тонера. Для простоти сприйняття ми розділили виробників тонера на три категорії. Наша думка суб’єктивна, так як ми не можемо підтвердити його науковими даними. Наш основний інструмент при складанні рейтингу основних незалежних виробників тонера – практичний досвід. 

Бренди світового рівня  Виробники тонера середнього класу  Бренди з нестабільною якістю продукції
  • Static Control Components (США);
  • Katun (США);
  • Hanp Co., Ltd (Корея);
  • Integral (Німетчина);
  • Patron (Україна);
  • Uninet (США);
  • MK Imaging (Японія);
  • IMEX America Corporation (Японія/США).
  • LG Chem (Корея) в 2014-ом припинив своє існування;
  • Cactus (Китай);
  • Tomoegawa Paper Company (Япония/США);
  • Hi-Black (Росія);
  • Булат (Росія);
  • Mitsubishi Kagaku Imaging (США);
  • IPM (Турция/Китай);
  • Trend Toner Imaging Inc. (Тайвань).
  • Boost (США/Японія);
  • Colortek (Росія);
  • ColorWay (Китай);
  • ProfiLine (Росія);
  • Coloring (Росія);
  • NV (Росія).

 

15

Основні досягнення різних виробників тонера

1.  Компанія SCC  є володарем наступних нагород: «Найнадійніший компанія» з 2011 по 2018 рік, «Обслуговування клієнтів» 2017/2019, «Інновація року 2016».

2.  У 2019 компанія IPM-Toner  випустила перший гібридний тонер під назвою IPM®-HYBRID UNIVERSAL – він підходить як для магнітних, так і немагнітних лазерних картриджів.

3.  У 2003 році обсяг виробництва тонерів компанією LG Chem  досяг 5000 тонн, що на той момент стало світовим рекордом.

4.  Середні показники відвантаження тонера компанією TTI  складають близько 1500-2000 тонн на рік.

5.  Компанія Cactus  ( Ninestar Image Tech Limited </ em>) в 2012 році була номінована як краща в області якості і займала 4-е місце в Китайському списку Forbes за оборотом.

16

Кому ми віддаємо перевагу?


В сервіс-центрі Forgo ми заправляємо картриджі лазерних принтерів і МФУ тонером виробництва компаній Static Control Components, Katun і українського бренду Patron, який є частиною компанії «В.М».

Static Control Components

Виробник тонера SCC виробило жорстку систему контролю якість пропонованої продукції. У 2018 році скарги на продукцію склали менше 0,1%, що також включає помилки при відвантаженні і продажу, пошкодження при транспортуванні та інші питання, не пов’язані безпосередньо з фактичним якістю продукту. Тонер SCC відповідає стандартам ISO 9001: 2015 і ISO 14001: 2015 року, що свідчить про високу якість витратних матеріалів. Офіційний дистриб’ютор Static Control в Україні – компанія МАККРОН.

17

Katun


Компанія Katun є одним з провідних у світі постачальників OEM-сумісних витратних матеріалів, фоторецепторів і деталей для копірів, принтерів, МФУ і іншого устаткування для обробки зображень. Вона обслуговує більш 16,00 клієнтів в 135 країнах по всьому світу. У 2013 році Katun з гордістю досягла двох ключових етапів: користувачами продукції Katun було надруковано 25 мільярдів кольорових копій і більше 1 трильйона копій, як кольорових, так і чорно-білих.
18

Patron 


Висока якість продуктів підтверджується відповідними українськими (УкрСЕПРО), російськими (Ростест) і міжнародними (STMC) сертифікатами, а також гарантією виробника. Завдяки дуже ретельного вибору постачальників продукція Patron має збільшений ресурс роботи і відрізняється підвищеною довговічністю. Для заправки картріджів і ремонту принтерів ми використовуємо тільки найнадійніші витратні матеріали, які відповідають вітчизняним і світовим стандартам якості.

19

Leave a Comment