НЕ СКАНУЄ ПРИНТЕР

принтер не сканирует

Існує два типи несправностей, через які принтер не виконує сканування: програмні і апаратні. У першому випадку всі проблеми пов’язані з драйверами, настройками друку, збоєм в Windows або софта. До другої групи належать деталі, які беруть участь в процесі сканування: шнур, кроковий двигун, шлейф, шестерінки приводу, модуль управління, світлодіодна лінійка і т.д. Потрібна діагностика і ремонт сканера .

Принтер сканує, але не друкує

Дана стаття присвячена проблемам, які заважають сканера нормально функціонувати. Якщо ваш МФУ сканує, але не друкує , тоді рекомендуємо скористатися іншим нашим матеріалом. А тепер давайте розбиратися, чому принтер друкує в штатному режимі, але відсканувати документ не виходить.

Чому не сканує принтер – основні причини

✔  Не встановлені потрібні драйвери або вони потребують оновлення.

✔  Одноразовий збій в ОС або софт.

✔  Проблеми з підключенням.

✔  Знос або пошкодження деталей сканера.

Принтер не виконує сканування – що робити в першу чергу

  1. Зачекайте. Лазерне МФУ може виконувати інші завдання, тому сканування тимчасово не доступно. Коли на панелі загоряться індикатори готовності, спробуйте ще раз відсканувати сторінку.
  2. Перезавантажте МФУ і комп’ютер. Ця найпростіша маніпуляція допомагає в 30%. Перезавантаження ПК і оргтехніки допомагає при одноразових збоїв в програмному забезпеченні або після оновлення драйверів. Рекомендуємо підключити принтер до комп’ютера через хвилину. Не раніше.
  3. Виберіть принтер. В панелі управління знайдіть пункт [Пристрої та принтери]. Виберіть потрібний пристрій зі списку і клацніть по ньому правою кнопкою миші (ПКМ). Поставте галочку навпроти команди [Використовувати за замовчуванням].
  4. Усуньте неполадки. Якщо принтер не працює після підключення до ПК, спробуйте скористатися стандартними засобами. Натисніть ПКМ на потрібному апараті і натисніть [Усунення неполадок]. Система самостійно виявить і усуне причину, по якій не сканує МФУ. Або підкаже, як усунути. Або нічого не виявить. Якщо у вас останній варіант, тоді рухаємося далі.
  5. Перевірте всі з’єднання і USB-порти. Спробуйте змінити порт і відсканувати документ повторно.

Чому принтер не сканує на комп’ютер

Розглянемо стандартний випадок: комп’ютер бачить принтер, але не бачить сканер. Необхідно перевірити правильність підключення, а також переконатися в наявності потрібних драйверів. Якщо мова йде не про МФУ, то для принтера і сканера потрібні окремі драйвери.Еслі принтер не виконує сканування на комп’ютер, перевірте чергу друку. Зайдіть в [Панель керування], знайдіть категорію з принтерами і клікніть на ньому ПКМ. Перевірте чергу друку. Якщо там є документи, виконайте очистку, як це показано на фото. Чи не багато апаратів можуть виконувати кілька функцій одночасно, тому МФУ не виконує сканування, коли виконується друк.

МФУ не сканирует что делать Почему МФУ не сканирует на компьютер

Спробуйте встановити драйвер на МФУ заново або окремо завантажити ПО для сканера. У деяких випадках принтер HP, Canon не виконує сканування через відсутність тонера в бункері. Це трапляється рідко, так як скануючий вузол і блок друку можуть працювати автономно один від одного, але таке трапляється. Перевірте, чи не час заправити лазерне МФУ .

Принтер Canon, HP не сканує

Існує окрема причина, чому не виконує сканування принтер Canon або HP. Це конфлікт фірмового софта і стандартної програми Windows. Рішення – вимкніть компонент Windows, який відповідає за друк і сканування. Пройдіть шлях через Панель управління:

  1. [Програми та засоби];
  2. [Включення або відключення компонентів Windows];
  3. [Служби друку і док-ів];
  4. Приберіть галочку з пункту [факс і сканування …].
Принтер HP не сканирует принтер Canon не сканирует

Перезавантажте ПК. Це повинно допомогти в ситуаціях, коли МФУ HP, Canon не виконує сканування.

МФУ сканує не до кінця

сканер сканирует не всю страницу

Дуже часта проблема, вирішення якої пов’язане з правильними настройками принтера . МФУ не виконує сканування в повному форматі A4, тому що не правильно вибраний формат паперу. Зайдіть в Панель управління і знайдіть пункт [Пристрої та принтери]. Далі необхідно зайти в властивості принтера та у вкладці [Загальне]  вибрати пункт [Налаштування …]. У вікні, перейдіть до підрозділу [Додатково …]  і поміняйте формат паперу на A4.

почему принтер не сканирует

Що робити якщо принтер не виконує сканування

Самостійно усунути проблеми зі сканером виходить не завжди. Ремонт принтерів краще довірити майстрам. Є щонайменше дві причини:

  • це швидше;
  • це надійніше.

Пристрій сканера підвищує ймовірність появи додаткових несправностей при самостійній розбиранні / збірці. Якщо ви не хочете витрачати час і гроші на експерименти зі сканером, довірте його ремонт нашим майстрам. Сервісний-центр Forgo обслуговує клієнтів по всьому Харкову. Близько 30% всіх ремонтів здійснюється на дому, що значно скорочує час простою техніки. Надаємо гарантію якості на всі роботи.

Leave a Comment