ЗАПРАВКА КАРТРИДЖА PANASONIC KX-MB1500

Якщо раніше принтера і МФУ торгової марки Panasonіc забезпечувалися драм-картриджем і тубою, то тепер зовнішній вигляд даного картриджа конструктивно нагадує картриджі Samsung. Саме цей картридж і виконує функцію формування зображення. Заправка картриджа Panasonic, як і будь-який заправки, являє собою технічне обслуговування картриджа з заміною тонера.

    І так розбираємо картридж. Для початку знімаємо передню кришку, яка закриває фотобарабан і вал заряду. Для цього відкручуємо два болти по двох краях кришки знизу, відкриваємо 3 засувки зверху. Бачимо фотобарабан і власне вал заряду. Потім відкручуємо три болта на бічній кришці з платою. На платі бачимо два елементи. Резистор на 220 Ом і запобіжник на 150 міліампер. В даному випадку на відміну картриджа Samsung в картриджі Panasonic немає чіпа, і скидання лічильника тонера в Panasonic відбувається в той момент, коли при установці ново го картриджа, апарат перепалюваних на платі запобіжник і таким чином повідомлення про заміну тонера скидається. Розібравши картридж отримали доступ до бункера для тонера. Попередньо очистивши і змастивши комплектуючі, засипаємо тонер, відкривши пробку тонерного відсіку. Закриваємо. Після складання і установки картриджа, необхідно вирішити задачу скидання лічильника Panasonic. Варіантів кілька:

1. За допомогою меню принтера: Необхідно натиснути клавішу “меню” і набираєте команду:
# 9000 * 550 ОК

після цього відбувається очищення всієї пам’яті;

2. Виключити МФУ ззаду вимикачем харчування, на передній панелі натиснути і утримувати одночасно кнопки (ОК-СТОП-СТАРТ) і включити харчування, МФУ перезавантажиться і вся проблема пропадає.

3. За допомогою меню, вибрати “ПРОГРА.СІСТЕМИ” -> ОК, “Основні функції” -> ОК, “ВІДНОВИТИ ПО-умовчанням” -> ТАК -> ОК -> ТАК -> ОК. після цих маніпуляцій перезавантажити і можна працювати.
Правда скиди кнопками спрацьовують ненадовго. Але деякі Самодєлкіна користуються.

4. Встановити на плату картриджа запобіжник на 63 мА, який апарат понюхає і Panasonic увійде в робочий стан.

5. Якщо відсутні запобіжники можна за допомогою тонкого проводка встановити перемичку на контакти чіпа, імітуючи запобіжник. Panasonic спробує перепалити цей проводок, перепалити його не вийде, при цьому апарат вийде в режим нормальної роботи, одночасно намагаючись спалити запобіжник. Через деякий кількість віддрукованих листів близько 50 принтер заблокується і на табло з’явиться повідомлення “викличте сервіс 17”
Після цього перемичку слід видалити, і лічильник сторінок буде обнулений.

2 Thoughts to “ЗАПРАВКА КАРТРИДЖА PANASONIC KX-MB1500”

  1. Браво, отличная мысль

  2. Это же уже обсуждали недавно

Leave a Comment